Destiller

Seguin Moreau Eichen-Akazienfass, Fraîcheur

Hersteller:
Produktcode:
Ean:
Verfügbarkeit: Wählen Sie eine Variante aus
Weißwein
Fraîcheur is intended for white wines that the winemaker seeks to express grape variety specificity, while still respecting the wine’s siehe vollständige Beschreibung
Wählen Sie eine Variante aus:
Bordeaux Export 225 L 1 384 1 125 Order (6-8 weeks)
Bourgogne Export 228 L 1 507 1 225 Order (6-8 weeks)
300L Barrel 1 820 1 480 Order (6-8 weeks)
500L Barrel 2 214 1 800 Order (6-8 weeks)
Bruttopreis: 1 384
Nettopreis: 1 125
BESCHREIBUNG

Fraîcheur is intended for white wines that the winemaker seeks to express grape variety specificity, while still respecting the wine’s fresh and floral character.

Principal grape varieties recommended: Chardonnay, Sauvignon blanc, Sémillon, Muscadelle, Marsanne, Roussanne, Viognier, Verdejo, Pinot gris, Riesling, Petit and Gros Manseng.

Oak profile provided by Fraîcheur:

  • Structure: Preserves the elegant and vivacious character of the wine,
  • Aroma: Light notes of lime, white flowers, fresh and subtle aromas. 

IMPLEMENTATION

  • Alcoholic fermentation: Recommended in barrels, either complete or partial, depending on cellar practices.
  • Recommended aging duration in barrel: 5 to 8 months on lees after fermentation.
  • Rackings: No intermediate rackings, only one final racking.

We advise against carrying out rackings during aging. This could provoke premature oxidation of the wine, due to the sudden supply of oxygen and loss of lees, which play a necessary protective role. It would act in opposition to the oenological objective of preserving freshness and specificity.

Dateien zum Herunterladen
Weitere Produkte dieses Herstellers
Sie wissen nicht, welches Produkt
wählen?
HELFEN
Kontaktieren Sie uns jetzt!
Unser Experte berät Sie!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
Experte für die Herstellungstechnologie von Weinen, Säften, Mets und vielen anderen Getränken. Ein erfahrener Berater im Bereich Design und Maschinen von weit gefassten Obst- und Gemüseverarbeitungsbetrieben.